Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  23.07.2012  06:00

L'audiència espanyola comença a jutjar Bankia

El jutge ha de decidir si l'intervé judicialment

Men?ame
 

Avui començaran les deliberacions judicials sobre el cas. El jutge l'Audiència Nacional espanyola, Fernando Andreu, ha de decidir si tira endavant la sol·licitud d'intervenció judicial. Andreu va admetre a tràmit la querella presentada per UPyD contra trenta-tres ex-membres del consell d'administració de Bankia i, sis dies després, la que va presentar el moviment del 15-M contra el mateixos trenta-tres i contra l'entitat en general.

En la vista, a porta tancada, hi haurà representats Bankia, com a entitat i persona jurídica, la branca BFA, banc financer d’estalvis, els dos querellants, dos representants legals dels imputats i la fiscalia anticorrupció, que ja s'ha manifestat contra la intervenció. 

Tot i que la fiscalia tampoc no n’era partidària, el jutge va decidir de cridar a declarar trenta-tres ex-membres del consell d'administració de Bankia. Entre aquests, doncs, hauran de declarar l'ex-ministre d'economia dels governs d'Aznar, Rodrigo Rato, l'ex-president de Bancaixa, José Luís Olivas, president temporal de la Generalitat, i l'ex-ministre d'Interior del govern espanyol Ángel Acebes.

Més informació: 

L'Audiència espanyola admet la querella del 15-M contra Bankia

Rato i Olivas declararan com a encausats per Bankia