RTVV vol acomiadar el 76% de la plantilla

  • L'ERO afectarà un màxim de 1.295 dels 1.700 treballadors que té l'ens

VilaWeb
Redacció
16.07.2012 - 12:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els representants de la Intersindical Valenciana a Ràdio Televisió Valenciana han informat avui que la direcció de l’ens preveu acomiadar un màxim de 1.295 treballadors, dels 1.700 que té aproximadament, mitjançant l’expedient de regulació d’ocupació que preparava des de feia mesos. El secretari general de RTVV, Juan Prefaci, és qui ho ha comunicat al comitè d’empresa avui al matí.

L’ERO afectarà tant els treballadors de Canal 9, com els de Ràdio 9 i els de la resta de l’ens. I queden repartits així: 994 de treballadors de la televisió, 103 de la ràdio i 199 de l’ens. El dimecres es reunirà el consell d’administració per aprovar l’expedient.

Amb l’aprovació de l’ERO, es posarà en marxa immediatament, dijous mateix, un procés que s’allargarà durant un mes, en què la direcció de l’empresa i els sindicats negociaran el nombre concret d’afectats. I quan hagi passat aquest temps es farà saber l’acomiadament als afectats.

La nova llei de RTVV

Les Corts Valencianes van aprovar la setmana passada la nova llei de l’Estatut de la Ràdio Televisió Valenciana. Entre les novetats de la llei hi ha la fusió de les dues empreses, ràdio i televisió, l’adopció d’un contracte programa on es permetran franges de programació privada i l’elecció del director i el consell d’administració per majoria absoluta de les Corts, fet que equival a dir que el PP sol podrà nomenar la cúpula directiva. En això segueix el model que el PP ha imposat a Madrid en l’elecció del nou director de RTVE.

L’oposició ha denunciat la llei de forma contundent, començant per la reducció del consell d’administració que deixarà fora la representació dels partits minoritaris. El PSPV, Compromís i EUPV han denunciat també que el servei públic quede retallat amb aquesta nova llei i que l’ús del català no només no queda assegurat sinó que pot minvar.

Els tres grups han advertit també que aquesta nova llei obre la porta a una reducció massiva de les plantilles dels mitjans públics valencians.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any