Hollande i Merkel insisteixen a aprofundir la unió econòmica, monetària i política europea

  • Els màxims dirigents europeus es reuneixen per impulsar mesures que estabilitzin el deute espanyol i italià

VilaWeb
Redacció
28.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande, van insistir ahir en la necessitat d’avançar cap a una unió econòmica, monetària i política més gran per a Europa. Els dos mandataris van reunir-se ahir a París per preparar la cimera europea que comença avui a Brussel·les, que ha de servir per acordar les mesures que permetin estabilitzar el deute espanyol i l’italià.

Els caps d’estat i de govern dels Vint-i-set cercaran un acord sobre algunes mesures que ajudin a calmar els mercats a curt termini, com pot ser la compra de bons italians i espanyols amb diners del fons de rescat.

La majoria de països pressionaran la cancellera Merkel perquè accepti a llarg termini la recapitalització directa dels bancs problemàtics amb el fons de rescat de la UE i l’emissió de deute conjunt a l’eurozona. Però Merkel ja ha dit aquesta setmana que aquestes propostes són contraproduents, i ha exigit que abans d’impulsar aquestes mesures cal que els estats cedeixin més sobirania en matèria pressupostària.

La cimera servirà també per examinar les propostes del president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, per corregir els defectes estructurals de l’eurozona i per avançar cap a una unió bancària, pressupostària i política per generar confiança. ‘És molt important que aquesta cimera elimini tots els dubtes sobre la irreversibilitat de l’euro’, ha dit el president de la Comissió, José Manuel Durao Barroso.

 

Més informació:

Amadeu Altafaj: ‘De la cimera n’ha de sortir l’avenç cap a una unió bancària’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any