Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  21.06.2012  19:16

Autor/s: Clàudia Martí

La PAHC aconsegueix una victòria de pes

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Sabadell denega les mesures cautelars que demanava Catalunya Caixa de desallotjament de l’edifici ocupat a Campoamor

Men?ame
 

La pressió i mobilització exercida per la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell, amb el suport de diferents col·lectius, entitats i partits polítics de la ciutat ha donat al cas una dimensió política i social que ha resultat clau per tal que la jutgessa encarregada del cas denegués la petició de Catalunya Caixa per tal que es prenguessin mesures cautelars i es desallotgés de forma immediata l’edifici ocupat fa un mes al carrer Sant Vicenç Paül.

Una trentena de persones de la PAHC s’han concentrat aquest matí davant dels Jutjats de Sabadell en suport a una de les famílies que actualment habita l’edifici i que estava citada a declarar davant la jutgessa que instrueix el cas. A la sortida de la declaració s’han confirmat les esperances de la platataforma, s’han denegat les mesures cautelars exigides per Catalunya Caixa i, per tant, no es produïrà el desallotjament express de l’edifici. Segons ha pogut saber Vilaweb Sabadell, la jutgessa fins i tot ha instat a que s’iniciés el procés negociador per part de Catalunya Caixa, tal i com demanava la plataforma, per tal que les famílies paguin un lloguer social a l’entitat.

En un comunicat fet públic ahir, la PAHC recordava que l’ocupació de l’edifici tenia com a objectius ‘denunciar públicament la perversa acumulació d’habitatges buits per part de les entitats financeres’ així com ‘donar repostes habitacionals concretes a membres de la plataforma en risc imminent de quedar-se al carrer després d’haver esgotat totes les altres vies possibles’ i que l’edifici era propietat de Catalunya Caixa, ‘una entitat actualment intervinguda en un 90% pel FROB, i que per tant, s’estan socialitzant les seves pèrdues amb diner públic’, però que des de la seva construcció fa cinc anys no havia estat mai habitat. En aquest mateix comunicat la PAHC s’oposava frontalment a l’aplicació de les mesures cautelars per raons d’urgència, tal i com sol·licitava Catalunya Caixa argumentant que ‘la veritable emergència és el perill que dues famílies més de la ciutat es quedin sense sostre i no la voluntat d’una entitat financera de seguir especulant amb un dret social bàsic com és l’habitatge’.

Representants de la PAHC han anunciat que esperen que aquesta sentència pressioni a Catalunya Caixa per tal de negociar que les famílies paguin un lloguer social per l’habitatge i que d’aquesta manera, s’arxivi definitivament el cas.

Men?ame