El govern repensa els peatges forçat pel #novullpagar

  • Partits, concessionàries, cambres de comerç i entitats es reuneixen avui en el grup de treball de peatges

VilaWeb
Redacció
14.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Forçat per la pressió de la campanya #novullpagar, el govern ha convocat avui el grup de treball sobre la reordenació del sistema de peatges. El grup és format per tots els partits polítics, les empreses concessionàries d’autopistes, sindicats, cambres de comerç i entitats de la societat civil, i la reunió la presidirà el conseller de Territori, Lluís Recoder. El govern ha vingut dient que se sentia molt pròxim a la queixa pel greuge que pateixen els catalans però insisteix a multar qui es negui a pagar.

El conseller diu que entén les queixes dels ciutadans, atès que el 50% de les autopistes de Catalunya són de peatge, quasi tres vegades més que la mitjana espanyola, però considera que no es pot permetre que els conductors passin els peatges sense pagar.

Amb iniciatives com el grup de peatges, Recoder vol apostar per una negociació entre les administracions per anar reduint gradualment els trams de pagament a les vies catalanes.

Feia molts anys que no es convocava una reunió del grup de treball de peatges; l’últim acord que hi va haver data del 2002, quan es va fixar l’objectiu de racionalitzar l’existència de peatges a Catalunya i anar equiparant la situació amb la de la resta de l’estat. També es va parlar de la demanda del fons de rescat, amb les aportacions de l’IVA dels tiquets i de les concessionàries, que el parlament va acordar la setmana passada de tornar a presentar al congrés espanyol.

Informació relacionada:

La Declaració de Gelida, el primer precedent del #novullpagar

Com es poden recórrer les multes pel #novullpagar?

Josep Casadellà: ‘Això no ho poden parar’

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any