El PP intenta carregar als valencians el fracàs de Bankia

  • Acusa el Banc d'Espanya de forçar Rato a absorbir Bancaixa, i amaga que els actius deteriorats de Caja Madrid eren el doble

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.05.2012 - 15:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des del mateix moment que s’ha precipitat la nacionalització de Bankia per part de l’estat espanyol, han anat sorgint veus en el PP crítiques amb el paper de Bancaixa en el fracàs de l’entitat. Avui mateix el portaveu econòmic del PP al congrés espanyol, Vicente Martínez-Pujalte, ha dit que l’ex-president de Bankia Rodrigo Rato ‘ha heretat una situació enverinada’ i ha acusat del Banc d’Espanya d’obligar-lo a fer-se càrrec de Bancaixa, fent entendre que la caixa valencià és el moll de l’os del problema. Ara, Pujalte amaga que els actius deteriorats de Caja Madrid eren el doble que no els de Bancaixa abans de la fusió.

En efecte, segons les dades de l’examen dels comptes anuals de Caja Madrid i de Bancaixa encarregat a la consultora Deloitte just abans de la fusió, la caixa madrilenya tenia 7.085,7 milions d’euros en crèdits als clients considerats de risc, dels quals un 80% tenien garantia hipotecària; en el cas de Bancaixa, hi havia 3.689,2 millones d’euros de risc, un 30% dels de garantia hipotecària.

Preguntes i respostes sobre la nacionalització de Bankia

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any