Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  25.04.2012  12:33

Autor/s: Redacció

'Les entitats financeres han d'assumir la seva responsabilitat social'

L'Ajuntament fa pública la proposta de conveni que ha fet arribar a totes les entitats financeres amb presència a la ciutat per a que prenguin cartes en la problemàtica de l'habitatge

Men?ame
 

Joan Manau, regidor d'urbanisme, i Marta Farrés, regidora de Serveis Socials, fan pública la seva posició en l'assumpte de la gestió 'precària' en l'accés a l'habitatge després d'una reunió amb la PAHCS. Destaquen el caràcter finit dels recursos dels que disposa l'Ajuntament en matèria d'habitatge i la necessitat que les entitats financeres assumeixin la seva responsabilitat social posant a disposició de l'administració tot el parc d'habitatges privats que estan acumulant des que van començar la crisi.

Ahir al matí, la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Crisi va presentar-se col·lectivament a l'Ajuntament per exigir una solució habitacional digne per a dues famílies de Campoamor que, actualment, estan al carrer i sense casa. La PAHCS va voler remarcar la voluntat d'anar més lluny i trobar solucions universals per a tota la població que es troba en aquesta situació de vulnerabilitat. Després de l'acció que el col·lectiu va realitzar presenciant-se a l'Ajuntament per exigir les responsablitats que pertoquen a l'administració, Joan Manau, Marta Farrés i altres tècnics relacionats amb la temàtica van atendre els representants de la PAHCS en una reunió en la que l'Ajuntament es va comprometre a fer pública la situació de manca de recursos en la que es troba l'adminstració per fer front a la problemàtica i la conseqüent línia de treball en marxa per a que les entitats financeres, 'responsables, en part, d'aquesta situació, siguin part de la solució assumint la proposta de conveni que avui mateix els hem fet arribar', explica Marta Farrés.

El deure social de les entitats financeres

El conveni que l'Ajuntament pretén acordar amb les entitats financeres amb presència a la ciutat consta de dues línies de treball: la primera consisteix en que bancs i caixes es comprometin a oferir dacions en pagament a qui les necessiti i amb la garantia de no deixar persones al carrer, és a dir; que un cop signada la dació ofereixin un règim de lloguer social adeqüat als ingresssos de cadascú per a seguir vivint en el mateix inmmoble. La segona part del conveni insta les entitats financeres a que cedeixin tot el parc d'habitatges acumulat a l'Ajuntament per a que sigui l'administració qui pugui gestionar l'accés a l'habitatge i així posar fi a la manca de recursos en la que es troben desbordats al no poder resoldre moltíssims dels casos de caràcter d'urgència.

Joan Manau explica que és la primera vegada que un ajuntament proposa un conveni per escrit amb les entitats financeres per exigir les seves responsabilitats socials i resoldre l'accessabilitat a l'habitatge.

'Amb aquesta proposta de conveni, traslladem la problemàtica en matèria d'habitatge a les entitats financeres que, en última instància, són part responsable de la situació de desamparament en la que es troben moltes famílies. Fins ara, el seu posicionament ha estat pervers i ha tendit a un neoliberalisme que no podem acceptar com a Ajuntament'. Així ho ha declarat Joan Manau aquest matí. La propera cita és el 9 de maig en que tindrà lloc una reunió dels tècnics amb les entitats financeres que hauran de donar resposta al conveni presentat.

Men?ame