Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  18.04.2012  08:35

El govern espanyol planteja fer pagar als jubilats el 10% del cost dels medicaments

La mesura e'xplicarà a les comunitats en el Consell Interterritorial de Salut d'avui

Men?ame
 

Els pensionistes, que actualment no paguen res pels medicaments que consumeixen, n'hauran d'abonar un 10% del preu, amb un límit d'entre 10 i 20 euros cada mes, mentre que a les persones actives, que ja abonen el 40% de les receptes, se'ls augmentarà l'aportació fins el 50% o el 60%, segons la renda. És la proposta que el govern espanyol, a través de la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, vol plantejar a les comunitats avui durant el Consell Interterritorial de Salut. La mesura de copagament de la despesa farmacèutica es podria aprovar divendres al consell de ministres espanyol.

Per evitar perjudicar els malalts crònics, la proposta preveu algunes excepcions parcials, com ara que als pensionistes que gastin més de deu euros mensuals durant tres mesos consecutius, se'ls tornarà els diners que hagin abonat per sobre de trenta euros.

La fi de la gratuïtat de les medicines per als pensionistes és una de les cinquanta mesures que vol plantejar Mato a les comunitats avui, per establir un catàleg de serveis socials, criteris comuns de qualitat i per a l'ús responsable d'aquests serveis, i garantir la sostenibilitat de la dependència.

Amb aquest nou paquet de mesures, el govern espanyol espera estalviar uns 3.700 milions d'euros, dels 10.000 que vol retallar en sanitat i educació amb 'més racionalització, l'eliminació de duplicitats i l'eficiència en la gestió dels grans serveis públics'.