Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  09.04.2012  11:45

De Guindos planteja que les rendes altes paguin per la sanitat

En qüestiona la gratuïtat per a les rendes superiors a 100.000 euros

Men?ame
 

El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, ha declarat avui que el copagament sanitari 'no era la panacea', però ha advocat per obrir el debat sobre la progressivitat: 'Hem d'obrir un debat entre l'administració central i les comunitats autònomes i pensar, per exemple, si hem de prestar els serveis sanitaris gratuïts per exemple a qui guanyi més de 100.000 euros', ha declarat a la cadena Ser.

De Guindos ha afirmat que la reforma del sistema sanitari era imprescindible per garantir-ne la sostenibilitat. 'Hem de veure si un sistema que genera dèficit estructural podem mantenir-lo en les actuals circumstàncies, és un debat important en què ens juguem la qualitat del sistema sanitari', ha afegit De Guindos.


'Jo sempre seré solidari amb els esforços de racionalització de despesa, però per mantenir la qualitat d'un sistema sanitari com l'actual ens haurem de centrar en allò que és important. I això no significa el copagament', ha insistit.