Els incidents condicionen la marxa dels sindicats a Barcelona

  • Topades molt violentes entre els mossos i un grup de manifestants a la plaça Urquinaona · Contenidors cremats i aparadors destrossat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.03.2012 - 19:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La multitudinària manifestació que avui a la tarda ha recorregut el passeig de Gràcia de Barcelona, convocada pels principals sindicats, s’ha vist condicionada pels incidents que hi ha a la plaça Urquinaona i al carrer de Fontanella, a tocar de la plaça de Catalunya: un grup de manifestants violents, encaputxats, han cremat contenidors i han atacat aparadors. Un dels establiments afectats és un Starbucks Coffee, en què hi han calat foc després d’haver trencat els vidres de l’aparador.

Els mossos han intervingut amb dures càrregues i dispararant pilotes de goma. Aquests incidents han fet alentir l’avançament de la manifestació pacífica.

La manifestació que ha començat a la confluència de la Diagonal i el passeig de Gràcia ha estat molt nombrosa, i segons els sindicats ha aplegat entre 800.000 i 900.000 persones. La capçalera ha avançat molt a poc a poc i s’ha dissolt a l’altura del carrer Aragó, abans d’arribar a la plaça de Catalunya, per evitar de coincidir amb els incidents que paral·lelament hi havia.

La manifestació convocada per la CGT a Barcelona havia començat aquesta tarda als Jardinets de Gràcia i havia anat baixant pel carrer Pau Claris sense incidents, fins que a l’altura del carrer Consell de Cent un grup de manifestants encaputxats ha começat a cremar contenidors i a fer barricades. Els mossos d’esquadra han intervingut amb càrregues contra aquests manifestants. Les topades han estat violentes a Pau Claris, sobretot a l’altura de la plaça Urquinaona, i després s’han traslladat al carrer de Fontanella.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any