Normalitat, pocs incidents i poc seguiment de la vaga, segons els governs

VilaWeb
Redacció
29.03.2012 - 13:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català ha destacat la normalitat amb què han transcorregut les primeres hores de la jornada de vaga d’aquest 29-M pel que fa als serveis que son competència de la Generalitat malgrat “alguns incidents aïllats sense gaire transcendència”. Segons dades facilitades pel departament de Governació i Relacions Institucionals, un 12,76% del personal de l’administració de la Generalitat ha seguit la vaga. Pel que fa a l’àmbit sanitari i educatiu no s’han registrat incidències destacables i es respecten els serveis mínims. En el transport públic també s’han complert els serveis mínims del matí sense incidents rellevants.

La Generalitat Valenciana diu que el seguiment de la jornada de vaga general ha estat del 18,64% entre els treballadors de la funció pública; concretament, d’un 16,18%  a la sanitat pública; un 16,98% a la justícia i més d’un 30% a l’ensenyament públic no universitari.

Segons aquestes dades del Consell, en el transport, la vaga s’ha seguit en un 62,59% en els serveis de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant i València, i en un 85,83% en els autobusos urbans.

El conseller de Governació, Serafín Castellano, ha destacat la ‘gran normalitat’ amb la que la vaga general ha transcorregut durant aquesta matinada i les primeres hores del dia, i ha ressaltat que no s’han registrat ‘incidents importants’ i que “només” s’han produït “els típics que solen passar en aquest tipus de vagues generals “.

El portaveu del govern balear, Rafael Bosch, ha considerat que la vaga general no té èxit a les Illes i que no té pas un seguiment massiu. Ha dit que no arribava ni al 25% en cap sector públic. Ha detallat que la vaga, la seguien el 23,24 per cent del personal docent en l’Educació Primària i Secundària, un 16,91 per cent del professorat a la Universitat i un 7,7 per cent del personal sanitari. Mentre, en l’administració pública, el seguiment arriba al 20,72 per cent.

D’altra banda, ha recalcat que es compleix el 100% dels serveis mínims, a excepció de a l’Estació Intermodal de Palma, on només s’han complert en el 65 per cent en el transport regular, després que diversos piquets impedissin sortir a molts autobusos.

Per la seva banda, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha declarat avui que la normalitat en aquesta jornada de vaga general és ‘total’. L’executiu espanyol manté que el seguiment de la vaga és inferior al del setembre del 2010 contra la reforma de Zapatero. Els sindicats espanyols, mentretsant, diuen que al matí ha tingut un seguiment general del 85%

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any