Desconcert a la xarxa per l’espanyolització dels dominis en els blocs de Blogger

  • Google ha començat a redreçar els dominis blogspot.com a .es i .fr

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
17.03.2012 - 23:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Molts usuaris del servei de blocs Blogger, propietat de Google, perquè el domini blogspot.COM ha passat a ser redireccionat automàticament a blogspot.ES o blogspot.FR. Aquest canvi, que Google fa uns mesos ja havia anunciat discretament i ja havia començat a aplicar en alguns països respon a una voluntat de tenir més control sobre els continguts dels blocs. Això va generar crítiques per l’aplicació de la censura als blocs.

En efecte, amb aquest readreçament, Google fa que un contingut tingui un impacte circumscrit al país o a l’estat del domini en qüestió –i fa possible que les autoritats locals actuïn, d’acord amb la legislació del país corresponent, contra el contingut del bloc readreçat. Així ho explicava Google en aquesta pàgina: ‘La migració als dominis localitzats ens permetrà continuar promovent la lliure expressió i publicació responsable i alhora proporcionarà una major flexibilitat en el compliment de les sol·licituds d’eliminació [de continguts] vàlids d’acord amb la legislació local’.

Com desactivar la redirecció

Ara, Google declara que aquesta mesura no s’aplicarà als blocs amb domini propi. I també proposa una manera d’evitar el readreçament: afegint, al final de la URL del bloc, /ncr. És a dir: ‘…blogspot.com/ncr’.

El blocaire Xavi Caballé explica en el seu bloc una altra manera de desactivar la redirecció, que consisteix en anar a la plantilla del text i enganxar immediatament sota de la marca <HEAD> aquest codi.

Migració del bloc

Un dels primers blocaires que ha reaccionat al redreçament al domini blogspot.es és Marc Belzunces, que en el seu bloc de +VilaWeb, De l’Holocè estant. En un dels comentaris que ha rebut el seu apunt, un altre usuari ha explicat la manera de migrar el bloc de Blogger a WordPress:

1. Obrim un compte nou a WordPress, i un bloc.
2. Anem a DashBoard.
3. Anem a Eines.
4. Triem Importa.
5. Triem Blogger (entrades, comentaris i usuaris)
6. Donem autorització per accedir als nostres blocs de Blogger.
7. Fem clic al botó que diu Importa, i el procés es fa automàtic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any