Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  15.03.2012  08:48

L'ABC considera que Catalunya és un problema per Espanya

Insòlita portada del rotatiu de la dreta madrilenya

Men?ame
 

El diari ABC ha sorprès avui tothom amb una portada insòlita, en què titula: 'Tenim un problema', en referència a Catalunya, i l'acompanya d'una gran Ñ, en què la ratlleta de dalt d'aquesta lletra es trenca. El diari de la dreta espanyola ho argumenta perquè 'Mas insisteix en amagar els impresos de la casella de l'ensenyament en castellà', 'la Generalitat proposa de canviar la norma per a no hissar la bandera nacional' i 'el Parlament aprova una llei per a fer un referèndum sobre el pacte fiscal. A més, l'editorial del diari, dirigit per Bieito Rubido, es titula avui: 'Fre al separatisme'.

En aquest editorial, el diari confia que el suport del PP al govern d'Artur Mas per l'aprovació del pressupost i de les mesures fiscals comporti 'un fre a la frivolitat sobiranista de l'executiu català'. I va més enllà, dient que 'els ajuts recíprocs entre PP i CiU en les polítiques econòmiques respectives' no ho poden justificar tot, i diu que hi ha coses irrenunciables, com ara: 'el bilingüisme real, el respecte a les sentències judicials, la lleialtat a la constitució i els símbols nacionals i la solidaritat amb la resta de ciutadans'. I acaba demanant que es porti als tribunals l'acord de suport a la insubmissió fiscal aprova per l'Ajuntament de Girona.

A més, el rotatiu suspèn la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, per haver permès la tramitació ahir de la llei de consultes.

La portada ha encès de seguida la xarxa, i a Twitter ja corre, com a tema dominant, l'etiqueta #tenimunproblema.