Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  13.03.2012  11:05

Autor/s: Aina Ginard, Irene García i Lara Hitos

La reforma laboral

Serà la solució definitiva a l'atur?

Men?ame
 

Més de cinc milions d’aturats. La reforma laboral hauria de servir per adaptar el mercat de treball a la situació econòmica actual i afavorir l’ocupació. Serà aquesta reforma una solució? 

La darrera enquesta de població activa de l’INE xifra el nombre d’aturats en més de 5.200.000 persones. Això significa un 22,85% del total de població activa. D’aquests més de cinc milions, gairebé un 17% tenen menys de 24 anys.  

Segons les dades més recents,  l’atur juvenil està al voltant del 50%. En un moment en què molts joves han de marxar a l’estranger per trobar una feina d’acord amb la seva formació, cal trobar maneres d’evitar aquesta fuga de cervells. Els joves que decideixen quedar-se, que ja són en el mercat laboral o estan a punt d’entrar-hi, què n’opinen, d’aquesta reforma?

Una de les mesures més controvertides de la reforma és la possibilitat de que les empreses, al·legant motius econòmics, tècnics o productius, canviïn el salari, l’horari o les tasques que fa el treballador.

Avui dia ser ‘mileurista’ és l’aspiració de molts joves. Es parla de que són la generació millor preparada, però amb unes perspectives laborals molt complicades. D’una banda, en molts casos hi ha una manca de concordança entre formació i tipus de feina; d’altra, la relació entre formació i sou no sembla sempre compensada. Els vostres pares van entrar a treballar en millors condicions?

 

Men?ame