Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  05.03.2012  06:00

BarcelonActua, la xarxa social i solidària de Barcelona

Impulsa la creació de comunitats digitals i també presencials

Men?ame
 

BarcelonActua és el nom d'una xarxa social diferent, pensada per a afavorir una Barcelona 'cohesionada socialment, sensible, solidària i implicada en la realitat social que l’envolta'. En concret, la nova xarxa vol afavorir les oportunitats a base de posar en contacte, fàcilment i directa, ciutadans amb necessitats i oferiments complementaris: 'Des d'ofertes de feina a lleurei, passant per formació, assessorament, roba, electrònica, acompanyament, cultura i parament de la llar', explica una de les impulsores, Laia Serrano. Amb poc més de quatre mesos de rodatge, BarcelonActua ja té més de mil sis-cents membres i uns quants casos d'èxit.

Serrano en comenta uns quants, de casos reeixits: gent que ha donat roba a algú que en necessitava, una noia que va donar els seus llibres a l'institut del barri de Sant Roc de Badalona, una persona que va oferir el piano que ja no feia servir a l'institut del Besòs, persones que han fet intercanvi d'idiomes, unes quantes donacions d'ordinadors i televisors, o un fotògraf que va aconseguir una feina puntual per a una sessió fotogràfica a través de la xarxa.

Per assolir uns dels objectius principals de la xarxa BarcelonActua també promou aplecs presencials dels seus membres. El primer va ser una visita guiada pel Raval de Barcelona, en ocasió de Santa Eulàlia. El segon serà el 8 de març, aprofitant el Dia Internacional de la Dona. Arantza Uriarte, consultora de sostenibilitat, farà un col·loqui a les 19.30  al local Fishop (passeig de Gràcia, 53) sobre els envits de la dona el segle XXI (igualtat, conciliació i identitat).

Laia Serrano explica l'origen de la iniciativa en aquest apunt, i una mica més de l'essència de BarcelonActua en aquest vídeo.