Notícies

Divendres  24.02.2012  15:27

Cadena humana a l'IES Lluís Vives

El ple de Sant Carles de la Ràpita demana la dimissió de Sánchez de León

Men?ame
 

Desenes de persones han acudit avui a la cita a l'IES Lluís Vives de València per fer-hi una cadena humana al seu voltant. La cadena s'ha fet a quarts de tres, fora de l'horari lectiu, i l'acció ha servit per mostrar el suport de la societat a la comunitat educatva del centre, que fa més d'una setmana que es mobilitza contra les retallades tot i la violència exercida per la policia.

Moció de Sant Carles de la Ràpita

El ple de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha aprovat una moció demanant la dimissió de la delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León, per les càrregues policíaques en les manifestacions d'estudiants de la setmana passada.

La moció, consensuada per la via d'urgència per Ebrencs Independents, ERC, PSC i CiU --aquests dos últims a l'equip de govern--, mostra el suport del consistori als estudiants de l'IES Lluís Vives de València per les agressions 'als seus drets com a ciutadans, la defensa de la llibertat d'expressió i la manifestació pacífica', també demana una investigació acurada dels fets i la 'depuració de responsabilitats polítiques'.

Els partits valencians reproven l'agressió de la policia a tres joves

Eels partits de l'oposició a les Corts coincideixen a reprovar l'agressió d'un grup de policies a tres joves, quan tornaven a casa després de la manifestació de València, i a demanar la dimissió de la delegada del govern espanyol, Paula Sánchez de León. Ximo Puig (PSPV), Enric Morera (Compromís) i Ignacio Blanco (EUPV) van manifestar a VilaWeb que se sentien indignats per la impunitat de l'ultradreta i per la indefensió del ciutadà davant la policia (articles de la columna de la dreta).

Puig considera que 'això que ha passat és una mena de 'déjà-vu', pareix que tornem al passat, amb un govern absolutament reaccionari que és incapaç d'entendre que uns estudiants es manifesten lliurement i que l'única cosa que demanen és un ensenyament públic i de qualitat'.

Morera demana que 'les actuacions extralimitades d'algun policia siguin investigades amb la màxima celeritat per comprovar si s'han conculcat drets civils bàsics'. També es confessa preocupat perquè, 'si tenim en compte la relació d'íntima amistat entre el cap de la policia de València, que considera que el poble és el seu enemic, i el dirigent d'España 2000, la sensació és d'indefensió'.

Finalment, Blanco exigeix 'la dimissió del cap de la policia i de la delegada del govern espanyol, que hi haja investigacions de màxim nivell i que comparega el ministre del l'Interior'. Amb contundència, afegeix: 'Les agressions per policies uniformats i de servei demostren que una part de la policia es comporta com una banda criminal i això, a més de ser jutjat pels tribunals, requereix una investigació i una depuració de responsabilitats'.

A més de l'agressió contra els tres joves, la sensació de perill de noves agressions és prou intens a València per les amenaces rebudes per l'IES Lluís Vives del grup ultradretà Espanya 2000. Segons que va explicar dimecres el portaveu de l'institut a les mobilitzacions, membres d'España 2000 van fer dues trucades telefòniques al centre amenaçant pares, alumnes i professors de pegar-los (àudio): 'Van dir que vindrien grups, que acabarien la feina que no havia acabat la policia i que apallissarien qualsevol; que vindrien amb molts cotxes', va fer avinent Vert, que també és membre de l'associació de pares de l'institut.

Men?ame