Notícies

Dilluns  20.02.2012  20:47

Compromís i EUPV denuncien la 'desproporcionada' actuació policíaca

Esquerra portarà les càrregues demà al congrés espanyol

Men?ame
 

L'actuació policíaca d'aquesta vesprada als carrers de València contra les protestes dels estudiants de l'Institut Lluís Vives ha encès la resposta dels partits, que han demanat explicacions al govern espanyol i la dimissió de la delegada del govern espanyol, Paula Sánchez de León. Compromís, EUPV, el PSOE i Esquerra han demanat explicacions pels fets d'aquests dies.

EUPV denunciarà a la fiscalia les càrregues

La síndica i coordinadora d'EUPV, Marga Sanz, ha afirmat que la delegada del govern espanyol Paula Sánchez de León 's'ha saltat tots els principis democràtics i avui la ciutat de València ha tornat 40 anys enrere. Exigim que no arribi demà sense que Sánchez de León hagi abandonat el seu càrrec'.

La nova càrrega policíaca contra els estudiants es repeteix el mateix dia que Sánchez de León s'ha reunit amb Sanz, que ha anunciat la presentació d'una denúncia a la fiscalia de menors perquè investigui si l'actuació de la policia contra els estudiants la setmana passada suposa un delicte de lesions i de detenció il·legal.

A més, Sanz i el diputat al congrés Ricardo Sixto havien exigit a Sánchez de León que evités una situació similar a les de la setmana passada, amb centenars d'estudiants retinguts i diversos ferits i contusionats per l'escomesa de la policia. Tanmateix, els agents han repetit la maniobra aquesta tarda han tornat a carregar contra els estudiants.

Compromís vol que s'anul·lin es procediments judicials

Després, Sánchez de León s'ha reunit amb Compromís. El seu síndic, Enric Morera, ha demanat que s'anul·lin tots els expedients sancionadors oberts als joves que es van manifestar i que es facin les gestions oportunes perquè s'anul·lins els procediments judicials contra menors. Morera ha exigit que es recuperi 'la normalitat democràtica'. Per la seva banda, la diputada Mònica Oltra ha criticat Sánchez de León per 'estar en la inòpia del que passa', i ha dit que no està capacitada per assumir el càrrec que té. A més, ha demanat que es depurin responsabilitats pel que ha passat i ha dit que denunciaria els fets per un possible delicte d'agressió contra ella. 'Jo també sóc autoritat, per més que duga samarretes'.

Esquerra portarà les càrregues demà al congrés espanyol

El diputat d'ERC, Joan Tardà, ha explicat al seu Twitter que demà preguntarà sobre les càrregues policíaques d'aquesta vesprada a València.

Men?ame