‘La Mirada’ organitza la I Sortida Analògica i Lomogràfica a Sabadell

  • La botiga d'art i disseny 'La Mirada' convoca, aquest dissabte 4 de febrer, a totes les aficionades de la fotografia analògica i lomogràfica a fer un recorregut fotogràfic per la ciutat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Emma Giné
03.02.2012 - 14:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La trobada es planteja com un intercanvi de coneixements i experiències relacionades amb el món de la fotografia ‘Lomo’ tot recorrent els carrers del centre de la ciutat o ‘downtown’ sabadellenc, tal i com l’anomenen les seves organitzadores.

A partir de les 10.30 hores del matí de dissabte, aficionades, addictes i professionals de la fotografia analògica, es desplegaran pels carrers i racons principals del centre de la ciutat (Mercat Central, Jardinets, pl. Doctor Robert, Racó del Campanar, etc) captant instants amb les seves càmeres lomogràfiques. ‘L’objectiu és aprendre els uns dels altres, ja que el món de les càmeres lomogràfiques és ple de trucs que només saben uns quants i aquesta experiència permetrà que els més entesos en el tema puguin ajudar als qui no ho són tant’, explica Helena Torrent, una de les organitzadores.

El punt de trobada serà a les 10.30 hores a la mateixa botiga ‘La Mirada’ (carrer Raval de Dins, 16) i a la darrera entrada del seu bloc les organitzadores expliquen quines coses s’han de tenir en compte per a la sortida.

Lomografia: de l’antiga Unió Soviètica a la distribució mundial

L’any 1982, el General Igor Petroviwitsch Kornitzky, mà dreta del Ministre de Defensa i Indústria de la Unió Soviètica, va mostrar una petita càmera japonesa al director de la poderosa fàbrica rusa LOMO, especialitzada en òptica i armament. La gran sensibilitat a la llum i la nitidesa de la seva lent no els va deixar indiferents i van decidir fabricar una còpia millorada de la càmera nipona.

Nou anys més tard, casualment, una curiosa càmera Lomo Kompakt Automat d’origen rus va caure a les mans de dos estudiants vienesos. Els colors saturats i intensos i el peculiar marc en forma de vinyeta de les fotos revelades va sorprendre tant als dos joves que van decidir apostar per la fabricació i distribució de càmeres inspirades en la troballa russa.

Així va néixer la Lomografia, un nou estil de fotografia analògica i experimental que segueix les conegudes 10 regles d’or i que ha derivat en una espècie de moviment cultural que reuneix a milers d’aficionats i professionals de la fotografia d’arreu del món. Actualment, la Lomografia ofereix un enorme ventall de càmeres, objectius i complements que multiplica les possibilitats a l’hora de prèmer el disparador. Filtres de colors, objectius ‘ull de peix’, múltiples exposicions, captures de 360º o rodets instantis garanteixen un revelat amb resultats únics i sorprenents.

La Mirada, art de butxaca

Les organitzadores d’aquesta trobada són l’Elena i l’Helena, les dues joves que regeixen la botiga d’art i disseny a baix preu ‘La Mirada’, que va obrir les seves portes el passat octubre.

En aquesta botiga-galeria s’hi poden trobar desenes d’objectes d’art, originals i únics, des de samarretes amb dissenys exclusius, a llibres d’art, vinils, bosses de paper reciclat i joguines per als més petits i, com no, diferents models de càmeres lomogràfiques. A més, s’hi organitzen exposicions periòdiques, tallers i activitats per a petits i grans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any