Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  30.01.2012  22:10

El PSOE anuncia que recorrerà la sentència contra Camps

Si el Suprem estima el recurs el judici s'hauria de repetir

Men?ame
 

El PSPV-PSOE, que representa l'acusació particular en el judici contra l'ex-president Camps ha anunciat que recorrerà la sentència absolutòria davant el Tribunal Suprem. Si el Suprem estimés el recurs, aleshores la sentència d'absolució dictada pel jurat popular s'anul·laria i el judici s'hauria de repetir. 

El jutge-president del tribunal del judici del 'cas dels vestits', Juan Climent, ha dictat la sentència que absol l'ex-president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i l'ex-secretari general del PP valencià, Ricardo Costa, del delicte de suborn passiu, segons que ha informat el TSJ valencià. El magistrat declara d'ofici el pagament dels costos del procés judicial i ordena la devolució de les fiances imposades als acusats. A partir de la publicació d'aquesta sentència s'obre un termini de cinc dies perquè la fiscalia i l'acusació particular, exercida per quatre diputats del PSPV-PSOE a les Corts, interposin un recurs de cassació al Tribunal Suprem espanyol.

Amb la comunicació de la sentència també s'han fet públiques la vintena de preguntes que el jurat va haver d'anar contestant i sotmetent a vot dels seus membres abans de fer públic el veredicte de no culpabilitat sobre els dos acusats. El jurat va pronunciar el veredicte després de més de dos dies de deliberacions i per 5 vots favorables a la no culpabilitat i 4 contraris, el mínim legal requerit. 

Entre els fets comuns que el jurat havia de considerar provats o no provats es qüestionava si els membres de la trama van realitzar les gestions necessàries per fer arribar a aquests de forma continuada i en consideració particular a la naturalesa i el rang dels seus càrrecs determinats regals com peces de vestir als acusats. Si havien estat pagats per les empreses de la trama i si les botigues de roba havien pres mides als acusats per calcular les seves talles. 

Sobre Camps, figurava si havia rebut regals per valor de 13.121,5 euros. En concret, 10 vestits i quatre americanes, tres parells de sabates, quatre corbates. També si l'ex-president valencià va acceptar aquests regals sabedor que li eren lliurats en reiterada consideració al seu càrrec públic i si en va tornar algun. Sobre aquestes respostes derivava la declaració de culpabilitat o no culpabilitat de l'acusat. 

Segons el veredicte del jurat, Francisco Camps va encarregar a Milano Difusión a Madrid únicament quatre vestits, que van ser retornats, després d'agost de 2006, per ell mateix en ser impossible arreglar-los, ja que no tenien les talles adequades. L'acusat finalment no va adquirir cap peça a l'establiment. El jurat també creu que Camps va encarregar i va adquirir a l'establiment 'Forever Young' de Madrid algunes peces de vestir que van ser abonades personalment al sastre José Tomás.

En relació amb Ricardo Costa es demanava considerar provat que havia rebut regals per un import total de 10.075 euros. En concret , cinc vestits, nou pantalons i dos americanes. Igualment es preguntava si va acceptar regals sabedor que li eren lliurats en reiterada consideració al càrrec públic que exercia llavors de diputat a les Corts Valencianes i des del qual podia prendre decisions o desplegar la seus influència personal sobre determinades matèries. En relació amb l'anterior, quedava provada la culpabilitat o inculpabilitat. 

El jurat va pronunciar en el seu veredicte que Costa va pagar les peces que li van ser confeccionades a Milano i que mai no va encarregar vestits a Forever Young, ni va rebre peces d'aquest establiment.

 

Men?ame