ERC vol una comissió entre els governs català i escocès

  • Per copiar i adaptar el procés d'Escòcia a Catalunya

VilaWeb
Redacció
30.01.2012 - 14:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha convidat el president de la Generalitat, Artur Mas, a impulsar una comissió mixta entre els governs català i escocès per tal de poder copiar i adaptar per Catalunya el procés cap al referèndum d’autodeterminació que està seguint Escòcia. En aquest sentit, la dirigent d’ERC, ha ofert el seu partit per fer ‘d’intermediari’ entre els dos executius i aprofitar ‘les relacions que Esquerra té amb l’SNP‘, la formació que lidera el president escocès, Alex Salmond. Rovira, a més, creu que Catalunya hauria de destinar, com ha fet Escòcia, ‘diners públics per impulsar un procés de diàleg social’ que acabi en una convocatòria de referèndum.

Esquerra vol que el Govern de la Generalitat s’assegui amb l’executiu d’escòcia per mirar de copiar el procés que ha portar a Alex Salmond a convocar un referèndum. A més, Marta Rovira ha apostat perquè l’executiu de Mas avoqui tota la voluntat i diners públics que calguin en aquesta iniciativa, donat que es tracta del futur del país. ‘Entenem que el govern de Catalunya hauria de fer el mateix esforç que Escòcia i dedicar recursos públics a estudiar quin ha de ser el futur de Catalunya’, ha explicat la secretària general d’ERC, que ha afegit que el seu partit creu que ‘la transició nacional ha de tenir l’estratègia adequada i els recursos adequats’.

Des d’Esquerra consideren que el model i el procés que ha seguit Escòcia és importable a Catalunya i per això proposen que es creï ‘una comissió mixta amb els dos governs per veure com exportar la Conversa Nacional Escocesa amb la futura convocatòria d’un referèndum a Catalunya’. Per facilitar-ho, Marta Rovira, que és també secretària general de l’Aliança Lliure Europea, s’ha posat a disposició de Mas per fer d’intermediària i ‘obrir portes’ entre els dos governs, aprofitant així que ERC i l’SNP són ‘socis’ europeus.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any