Oriol Pujol veuria bé un tancament de caixes si hi hagués ‘un ampli consens’

  • Planteja una consulta, com un 'motiu de força', si el govern espanyol tanca la porta al pacte fiscal

VilaWeb
Redacció
02.01.2012 - 13:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha declarat avui que veuria bé un tancament de caixes si hi hagués un ampli consens. Ara per ara el govern ha ajornat el pagament d’alguns impostos a l’estat per problemes de tresoreria; però hi ha entitats al país, com Òmnium, que plantegen un tancament de caixes si continua l’asfíxia financera de Catalunya. En declaracions a RAC1, Pujol també s’ha mostrat partidari de convocar una consulta si el govern espanyol tanca la porta al pacte fiscal.

Primer va ser el portaveu del Govern, Francesc Homs, el qui, abans d’aprovar la Llei de consultes, ja va parlar de la possibilitat de convocar una consulta si no s’aconseguia el pacte fiscal. Després, el cap del grup de CiU al congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, matisava les declaracions d’Homs assegurant que no era una opinió ni de partit ni de govern, sinó una opinió del portaveu feta a títol individual.

Però avui n’ha tornat a Oriol Pujol. ‘Si continuen ‘entossudits o no volen ni parlar-ne’, del pacte fiscal, ‘una consulta pot ser un motiu de força, de raó interior i de llençar un missatge inequívoc cap a la resta de l’estat molt més enllà d’unes sigles o fins i tot més enllà de la política’. A més, Pujol ha indicat que si aquest any no hi ha moviments del PP al respecte, voldrà dir que no hi ha voluntat de parlar-ne.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any