Pere Navarro ofereix un pacte estable a Mas

  • El govern respon que prefereix mantenir la geometria variable

VilaWeb
Redacció
29.12.2011 - 14:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha proposat al president de la Generalitat, Artur Mas, un gran pacte estable amb la voluntat d’evitar la geometria variable de CiU. Així, li ha lliurat un document amb quatre eixos per fer possible ‘que hi hagi un horitzó de governabilitat a Catalunya’. ‘Hem vingut a buscar les millor condicions per al país. Com a principal partit de l’oposició, volem posar-nos al costat del govern per treballar, explicar les nostres propostes i començar una nova etapa de diàleg’, ha dit Navarro sortint de la reunió, que ha servit, segons el dirigent socialista, per acordar la creació de mecanismes de relació entre govern i oposició que permetin aprofundir en aquests eixos.

Navarro ha explicat que els quatre eixos consisteixen en una fiscalitat que permeti ‘explorar nous escenaris per augmentar els ingressos de la Generalitat i alliberar recursos’; en una política de creació d’ocupació i reactivació econòmica; en el manteniment de l’estat del benestar; i en la cohesió territorial com a factor de cohesió social. 

El dirigent del PSC ha dit que el motiu de la reunió, la primera entre Mas i Navarro, no era parlar dels pressupostos, i que aquests havien de tractar-se en un altre marc de diàleg.

El govern refusa l’acord que proposa Navarro

El govern, però, ha refusat l’oferta de Navarro, a qui sí que li ha demanat lleieltat per a defensar junts el pacte fiscal a Madrid. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha deixat clar que l’executiu pensa mantenir la seva política de geometria variable al Parlament, oferint mà estesa a tots els partits. Homs també ha explicat que Mas ha demanat Navarro implicació del PSC en la  llei de consultes, en el desenvolupament de la reforma de la llei de mitjans audiovisuals, en la llei electoral, en la llei de governs locals i en l’acord nacional de cultura.

Francesc Homs ha destacat que la reunió d’avui havia estat una reunió de treball i n’ha subratllat el ‘to cordial i constructiu’. En aquest sentit, ha dit que la trobada ‘enceta una etapa diferent de la que hi havia fins ara’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any