Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  21.12.2011  23:34

El ministre de Defensa, vinculat a la fabricació de míssils i de bombes de fragmentació

Fou conseller d'Instalaza i fins al seu nomenament director general a Espanya d'MBDA

Men?ame
 

El nou ministre de Defensa nomenat per Rajoy, el basc Pedro Morenés, que havia estat secretari d'estat de Defensa en els governs d'Aznar, era des de juny de 2010 director general a Espanya d'MBDA, una empresa dedicada a la fabricació de míssils. La seva carrera en la indústria armamentística, però, havia començat uns anys abans, car el 2005 fou nomenat conseller i alt representant de l'empresa Instalaza, especialitzada en la fabricació de bombes de fragmentació. Es dóna el cas que aquesta empresa va passar per grans dificultats econòmiques l'any 2009, poc després que l'estat espanyol signés la convenció internacional contra aquests explosius, utilitzats per última vegada per Mummar al-Gaddafi a Líbia.

Morenés també ha format part del consell d'administració de Telefónica, ha estat secretari general del Círculo de Empresarios, i ha presidit l'Institut espanyol de Tècnica Aerospacial.