La corrupció pública, una xacra mundial

  • L'organització Transparency International ha actualitzat l'índex de percepció de la corrupció mundial

VilaWeb
Redacció
01.12.2011 - 11:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Transparency International (TI), l’organització que es dedica des del 1993 a combatre ‘l’impacte devastador’ de la corrupció política al món de la manera que considera més efectiva, divulgant informació, acaba de publicar la darrera actualització de l’índex de percepció de la corrupció. Aquest índex cataloga cent vuitanta-tres països segons el grau de corrupció del sector públic. El 2011 els països menys corruptes són Nova Zelanda, Dinamarca i Finlàndia, i els més corruptes, Somàlia, Corea del Nord i Myanmar.

TI subratlla que tan solament mig centenar dels països catalogats aproven en transparència percebuda, i això que la pressió ciutadana contra aquestes pràctiques s’ha estès enguany gràcies a les protestes dels indignats dels països occidentals i a les revoltes democratitzadores deal món àrab.

Un detall significatiu de l’informe del TI 2011 és que els països de l’eurozona amb més dificultats financeres, en part pel fracàs de les autoritats públiques a l’hora de tallar la corrupció i l’evasió fiscal, són els que puntuen més malament de la Unió Europea. Irlanda (amb una nota del 7,5) ocupa el lloc 19è del rànquing; Portugal (6,1), el 32è; Itàlia (3,9), el 69è, immediatament per sota de Ghana, i Grècia (3,4), el 80è, al costat del Marroc i de Tailàndia.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any