Debat: Els mercats no canviaran perquè Rajoy sigui president

  • Manuel Millan Mestres, Muriel Casals i Ernest Sena valoren els resultats electorals i el futur immediat de l'economia

VilaWeb
Redacció
21.11.2011 - 16:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A cap dels tres participants en el debat postelectoral de VilaWeb TV no els ha sorprès que els mercats hagin reaccionat com si res al resultat electoral. Manuel Miilan Mestre hi veu des de fa temps un atac concertat contra l’euro, que no s’altera pel resultat d’unes eleccions. I Muriel Casals i Ernest Sena coincideixen en que la crisi és massa profunda com per a que un canvi electoral la pugui resoldre.

El debat analitza el que està passant a nivell europeu i en aquest context quin marge de maniobra tindrà el nou govern del PP, que tots tres analistes consideren que serà molt baix.

Hi ha, a més, el fet que els resultats electorals han marcat tres territoris ben diferents i especialment en el cas de Catalunya han validat l’aposta de CiU pel concert econòmic. Tenint en compte el pes real del Principat en l’economia estatal Manuel Milian defensa que el PP hauria d’entendre’s amb CiU. Davant això Sena argumenta que els votants han deixat clar que la sobirana que la majoria dels catalans acaten és la catalana i Casals creu que Espanya simplement ja arriba tard.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any