Amaiur fa una demostració de força omplint el velòdrom d’Anoeta

  • Celebra l'acte central de la campanya al mateix lloc on fa set anys Otegi va posar les bases de la resolució del conflicte basc

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.11.2011 - 17:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coalició abertzale Amaiur, formada per l’esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna, Aralar i Alternatiba per les eleccions espanyoles de la setmana entrant, ha fet avui el seu acte central de campanya al Velòdrom d’Anoeta a Sant Sebastià. L’escenari tenia el valor simbòlic de ser el lloc on fa set anys Otegi va presentar les bases per a la resolució del conflicte basc. Amaiur ha fet una demostració de força omplint el velòdrom de gom a gom. El missatge més repetit entre els dirigents de les formacions que integren Amaiur ha estat el de portar a Madrid la demanda perquè els bascos puguin exercir el dret de decidir.

Les enquestes que s’han fet fins ara apunten la irrupció de la formació independentista basca al congrés amb uns resultats que, fins i tot, poden superar els obtinguts per Bildu a les municipals -aleshores Aralar anava per lliure- i que poden fer que fins i tot tingui grup propi al congrés espanyol.

Aquesta setmana, una vintena de càrrecs municipals representatius de tot el País Basc de les formacions Nafarroa Bai, Bildu i Aralar han fet una crida als seus simpatitzants i a la societat a ‘omplir de paparetes d’Amaiur les urnes, per aconseguir portar la pau al País Basc, així com la normalització política, la justícia social i l’autodeterminació, per construir un poble per a tothom’.

Empat entre PSE, PNB, PP i Amaiur, segons un sondatge del govern basc

A les eleccions del 20 de novembre hi hauria un empat a escons entre el PSE, el PNB el PP i Amaiur, segons un sondatge que va publicar ahir el govern basc. Els socialistes baixarien de nou escons a quatre o cinc; el PNB, de sis a quatre o cinc; el PP, de tres a quatre o cinc, i Amaiur obtindria representació també amb quatre o cinc diputats. L’enquesta es va fer entre el 16 d’octubre i el 4 de novembre, justament els dies previs i posteriors al comunicat d’ETA de cessament de l’activitat armada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any