Joel Joan, a l’eurocambra: ‘Espanya maltracta Catalunya’

  • L'actor hi presenta, amb Paluzie, Strubell, Tremosa i Romeva el documental 'Spain's Secret Conflict'

VilaWeb
Redacció
21.09.2011 - 08:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’actor i president de l’Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, va denunciar ahir al Parlament Europeu que l’estat espanyol maltracta Catalunya i va demanar a la cambra que faci d’observadora quan convoqui un referèndum d’independència. Joan va presentar-hi el documental ‘Spain’s Secret Conflict’ (vídeo), produït per Endboard Productions, amb la professora d’Economia de la UE, Elisenda Paluzie, i el professor de Sociolingüística de la UOC, Miquel Strubell. Tots tres van estar acompanyats dels eurodiputats Ramon Tremosa (CiU) i Raül Romeva (ICV).

‘En pocs anys, tal com van les enquestes i com s’està desenvolupant la història al nostre país, ens podem trobar que Europa tingui un nou estat i volem que participi de les nostres angoixes i inquietuds’, va defensar Joan. ‘Que el món sàpiga com funcionem catalans i espanyols i de quina manera l’estat ens tracta i a estones ens maltracta’, va afegir.

‘Volem que el món vigili, que estigui pendent de nosaltres (…). Tenir Europa d’observadora i saber que el seu marc democràtic ens empara ens dóna força i ens treu pors’.

Per la seva banda, Paluzie va lamentar la manca de democràcia real que hi ha a l’estat ‘i que no permet l’exercici d’un dret fonamental com és el dret d’autodeterminació’. I Strubell es va queixar que ‘la poca informació que es dóna de Catalunya a l’estranger és poc equilibrada i esbiaixada’. Joan va demanar l’eurocambra que reconegui la nació catalana, perquè ‘és indispensable per a totes les nacions del món que la resta et reconeguin, si no no existeixes’.

‘Spain’s different conflict’

El documental ‘Spain’s Secret Conflict’ és una producció d’Endboard Productions i analitza en 39 minuts els orígens del conflicte, donant veu a ambdues part.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any