El Banc d’Espanya ‘nacionalitza’ la CAM

  • Destitueixen els administradors de la caixa valenciana · El FROB hi invertirà 2.800 milions d'euros per a capitalitzar-la

VilaWeb
Redacció
22.07.2011 - 20:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Banc d’Espanya va intervenir ahir a l’horabaixa la Caixa d’Estalvis del Mediterrani (CAM) per capitalitzar-la. També va substituir els administradors a sol·licitud del consell d’administració de l’entitat, segons va informar l’entitat reguladora (comunicat, pdf). A més, ha iniciat un procés competitiu per possibilitat l’adquisició de la CAM, que a partir d’avui és administrada pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

El FROB ha decidit injectar 2.800 milions d’euros mitjançant la subscripció d’accions i atorgar una línia de crèdit de 3.000 milions d’euros de disponibilitat immediata a l’entitat per assegurar la liquiditat.

El Banc d’Espanya assegura que ‘els dipositants i creditors de la CAM poden estar absolutament tranquils perquè totes les mesures adoptades avui són la garantia que la CAM pugui continuar operant amb normalitat’.

Després d’avaluar la situació financera i patrimonial de la CAM i constatar que el seu pla de recapitalització no assegurava la seva viabilitat, el Banc d’Espanya va decidir abans d’ahir enviar un escrit concedint a l’entitat deu dies naturals per presentar una solució definitiva per la seva situació.

Els consellers de la CAM van manifestar al Banc d’Espanya la impossibilitat de trobar una solució ràpida i viable pel seu negoci financer i van sol·licirar la substitució dels administradors de l’entitat.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any