Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  11.07.2011  21:30

Òmnium estudiarà la insubmissió fiscal si l'estat no accepta el concert

Muriel Casals afirma que faran tot el que calgui per impulsar un pacte nacional pel foment de l'ús social del català i l'exercici del dret irrenunciable d'autodeterminació

Men?ame
 

Òmnium Cultural ha fet en el seu 50è aniversari una passa endavant amb el compromís 'd'enfortir nacionalment la societat perquè quan arribi el moment del referèndum el sí sigui majoritari i decidit'. A més d'aquest compromís amb la independència, el discurs (pdf) de la presidenta, Muriel Casals, a l'acte commemoratiu ha apuntat dos grans objectius més de l'entitat: la independència cultural, amb un pacte nacional pel foment de l'ús social del català; i la independència fiscal, si cal, duent a terme accions d'objecció fiscal.

La primera part del discurs, Muriel Casals l'ha dedicada als agraïments als fundadors, als seus predecessors a la presidència, als treballadors de l'entitat de tots els anys, i a tots els socis. Posteriorment, Casals ha parlat de la situació actual de la llengua, la cultura i el catalanisme en general. A partir d'aquí, ha llegit la proposta de l'entitat per als pròxims anys.

Òmnium estructurarà la seva acció cívica en tres grans objectius. Primer, 'assolir la independència cultural': defensar del model educatiu i el mecanisme d'immersió i impulsar un pacte nacional pel foment de l'ús social del català.

Segon, 'assolir la independència fiscal': Catalunya ha de recaptar i administrar els seus impostos; exercir el poder que ens correspon com a poble a l'hora de determinar la política econòmica; si l'estat rebutja avançar en aquesta direcció, prendre la iniciativa amb accions d'objecció fiscal.

I tercer, 'impulsar radicalment el dret de decidir el nostre propi futur': el procés de les consultes només pot acabar quan un referèndum sigui convocat de manera oficial i vinculant a tot el país; enfortir nacionalment la societat perquè quan arribi el referèndum el sí sigui majoritari i democràtic; impulsar els nostres representants democràtics perquè es comprometin en l'exercici irrenunciable i efectiu del dret d'autodeterminació.