Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  07.07.2011  12:10

Partits, institucions i societat civil demanen la fi de la impunitat de l'extrema dreta al País Valencià

L'atac a la presentació d'un llibre a la Fnac de València desencadena la indignació per la manca de contundència amb aquests grups

Men?ame
 

L'atac de dimarts contra la presentació del llibre 'Noves glòries a Espanya' (Editorial Afers, 2011) a la Fnac de València per grups d'extrema dreta ha desfermat una pluja de crítiques dels partits, les institucions i la societat civil contra la impunitat d'aquests grups. Compromís, EU i els Verds, juntament amb la Facultat de Ciències Socials de la UV i entitats com Acció contra la Impunitat han criticat la manca de contundència jurídica contra grups com el GAV o España 2000. Un grup al Facebook aplega suports contra la impunitat.

La diputada de Compromís, Mònica Oltra, que participava en la presentació del llibre, va dir que la única persona que va ser detinguda ho va ser perquè es negava a abandonar la sala d'actes a instàncies de la policia. En canvi, els agents no van identificar cap dels agressors, malgrat que havien llençat pots de fum, cadires i llibres contra els assistents a la presentació.

Per la seva banda, la Facultat de Ciències Socials de la UV, d'on és professor Vicent Flor, ha exigit 'l'aclariment dels fets i l'atribució de responsabilitats per part de l'autoritat governamental'.

La Plataforma Acció Popular contra la Impunitat, que agrupa més de trenta entitats de la societat civil, ha exigit a la Delegació del govern espanyol que 'actuï amb contundència contra els grups ultres que, malgrat ser legals, actuen de forma antidemocràtica i violenta contra els que no pensen com ells, promouen l'odi i en fan apologia'.