Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  15.04.2011  13:54

Ensenyament anuncia que hi haurà 900 mestres menys el curs que ve

Només renovarà la meitat de les jubilacions previstes · Entitats i sindicats convoquen una manifestació contra les retallades pel 14 de maig

Men?ame
 

La consellera d'Ensenyament ha anunciat avui als sindicats de professors que el pròxim curs prescindirà de 900 docents, car només cobrirà la meitat de les 1.800 jubilacions previstes. Ho ha explicat la portaveu de la Federació d'Ensenyament de CC OO, Montse Ros, a la sortida de la reunió que la consellera ha tingut avui amb els sindicats.

La conselleria aplicarà així el decret de prorrogació del pressupost de la Generalitat per al 2011 aprovat al gener, que només preveu cobrir el 50% de les jubilacions de funcionaris. Ros ha lamentat la notícia i ha recordat que per al curs que ve hi ha prevista l'arribada de 15.000 alumnes nous. Ha dit, també, que en opinió seva, només 200 col·legis podran seguir impartint la sisena hora, car dels 1.800 mestres dedicats a aquest reforç, el departament només disposarà de 540. Amb tot, la rebaixa de 900 docents queda lluny dels 3.400 acomiadaments que temien els sindicats.

Entitats i sindicats convoquen una manifestació contra les retallades pel 14 de maig

Una trentena d'associacions veïnals, culturals, de la sanitat i sindicats, entre els quals UGT i CC OO, han presentat avui el manifest 'Prou retallades', en el qual critiquen les mesures d'estalvi del govern a la sanitat i a l'ensenyament i fan una crida a una gran manifestació el 14 de maig a Barcelona. El document, fet públic l'endemà de la manifestació a la plaça de Sant Jaume, diu que l'actitud del govern posa en risc els serveis de primera necessitat. Per això, demanen la participació de tota la ciutadania a la manifestació.

Boi Ruiz: 'No tindríem la plaça de Sant Jaume plena de gent si l'estat ens hagués pagat els 1.450 milions que ens deu'

Mentrestant, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha reiterat avui en una entrevista amb TV3 que les retallades a la sanitat són necessàries i n'ha culpat el govern espanyol.  'No tindríem la plaça de Sant Jaume plena de gent si l'estat ens hagués pagat els 1.450 milions que ens deu', en referència al fons de competitivitat que el govern reclama. El conseller ha advocat per obrir un diàleg amb sindicats i metges i ha admès errors a l'hora de comunicar les mesures.

ICV demana el cessament de Ruiz

La diputada d'ICV i portaveu d'Iniciativa, Laia Ortiz, ha instat el president de la Generalitat, Artur Mas, a escoltar el sector sanitari i a cessar el conseller Ruiz si no canvia d'opinió. 'Volem que faci rectificar el seu conseller, però encara no s'ha posicionat i haurà de triar entre el seu conseller o el que li diu la comunitat sanitària'¡, ha dit Ortiz, que ha valorat la manifestació del sector com una 'lliçó d'humilitat a un govern arrogant'.

Men?ame