Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimecres  30.03.2011  19:11

Autor/s: Dolors Sanchis

El vot en blanc

Men?ame
 

Fa uns mesos em vaig llegir 'Assaig sobre la Lucidesa' (Edicions 62) de José Saramago. Us el recomane.
Explica de forma gradual i clara com passar d’un estat democràtic a una dictadura de la democràcia. Com, amb la corrupció del poder, la manipulació i la perversió del llenguatge, s’arriba a fer creure a una població que és lliure i feliç, submergits en un clima de pors, falses i mentides.
I no puc deixar de pensar en Itàlia, en com es deuen sentir els seus habitants lúcids i conscients. Pobres italians, pobres italianes.
I pensant pensant, he arribat a la conclusió que no cal anar a Itàlia, ací a Espanya tenim la petita Itàlia, la gran Gürtelàndia. I pense i no arribe a entendre com pot tanta gent deixar-se embarcar, ens enganyen com als caragols. Però a més a més cal afegir que els altres partits polítics fan ben poc per acabar amb aquesta farsa. Ja són moltes les eleccions en les que es demostra amb números que la dreta unida supera l’esquerra dividida. És qüestió de matemàtica pura. La dreta és disciplinada i obedient, submisa al seu pastor. L’esquerra per definició té moltes veus, diversitat d’opinions, riquesa d’opcions. I a més a més, amb la regla d’Hont, que afavoreix els partits majoritaris, ja tenim per definició qui ha de guanyar. Al País Valencià ho tenim més que demostrat. I què fan els partits que estan a l’esquerra del PP? Continuar les divisions i subdivisions. Visca!!! Visca el pa i visca el vi i visca la mare...!
Acaparen els mitjans valencians de comunicació censurant tot el que volen. Estan minant les institucions públiques, tant les sanitàries, les educatives, els transports... La corrupció es respira a cada cantó. I la justícia mira-la, 'ahí està, ahí està, ahí està (La calle de Alcalà)'.
I 'l’esquerra', erra que erra, cadascú en el seu castellet.
És per això que llance aquesta proposta a tots aquells ciutadans i ciutadanes que es senten frustrats o enganyats:
 
Votant busca opció digna
 
Potser si els partits no veuen més enllà, som els votants qui haurem de marcar pautes: estem farts i fartes de polítics corruptes i falses promeses, de destrellats i despeses faraòniques, de malbaratament dels pocs recursos que hi ha en temps de 'crisi'.
El meu vot està en blanc.
Busca una opció que oferisca:
-Coalició dels partits d'esquerra (imprescindible. Cap altra opció superarà el PP, això ho sabem tots i totes).
-Canvi de llei electoral (prou d'afavorir el bipartidisme).
-Redistribució del treall (tots i totes amb un lloc de treball. El que hi8 ha es reparteix entre tots).
-Austeritat en la despesa pública, prioritzant sanitat i educació. Reducció de despeses prescindibles (excés d'enllumenat, events innecessaris...).
-Transparència en la gestió pública.
-Potenciació de l'opinió pública (sanitat, transports, educació...).
-Potenciació de la producció local i el comerç just.
-Campanya d'austeritat i estalvi entre la població.
-Pressupostos dedicats a solucionar els problemes reals de la població, i  no a fer castells en l'aire.
-Potenciar i canalitzar la participació ciutadana.
-Potenciar la nostra llengua i la nostra cultura (a nivell educatiu, institucional, cultural, etc.).

Si esteu d'acord amb aquesta punts, us propose:
-Que els envieu als partits polítics d'esquerres per tal que reaccionen i ens tinguen en compte, si no volem tornar a passar 4 anys més d'ensopiment.
-No ens indignem després del que facen els altres si nosaltres no hem fet res per evitar-ho.
-Polítcis! Sense coalició no anem enlloc!... bé, sí: a la merda!