Viladecans: ‘Pensament, natura; ergo, home i humanitat’

  • Entrevista amb el pintor Joan Pere Viladecans, que exposa obra recent a Can Framis de Barcelona, de la Fundació Vilacasas

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El món de la literatura, de la paraula, del signe va íntimament lligat a l’obra de Joan Pere Viladecans (Barcelona, 1948). L’artista abans de pintor havia estat lector i entén la creació com un fet poètic (vídeo). Salvador Espriu i Manuel Vázquez Montabán van escriure sobre la seva obra. Els anys vuitanta va dissenyar cobertes per als Llibres del Mall, i també ha fet molts cartells. Ha il·lustrat l’obra d’Edgar Allan Poe per al Cercle de Lectors, i ara la Fundació Vila Casas exposa divuit peces recents (2008-2010), entorn dels gèneres literaris. Es podran veure a Can Framis de Barcelona fins el 23 de juliol.

Viladecans parla amb VilaWeb del procés creatiu, de Salvador Espriu, d’aquesta obra recent que té una mirada retrospectiva, de la seva insatisfacció constant, del panorama artístic actual i fa una critica sense concessions al paper que juga el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i de com els crítics llegeixen i rescriuen la història de l’art català del segle XX.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any