Ernest Maragall aplaudeix el manifest de socialistes del Penedès per un estat català

  • Regidors i dirigents socialistes de la comarca reivindiquen que el PSC recuperi l'essència catalanista

VilaWeb
Redacció
08.03.2011 - 10:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-conseller d’Educació Ernest Maragall ha celebrat la iniciativa d’un grup de regidors i de dirigents locals del PSC al Penedès per a reivindicar l’essència catalanista del partit; així ho ha expressat Maragall mitjançant el seu Twitter. Els regidors, agrupats amb el nom de Col·lectiu Socialista Penedès-Catalunya, reclamen en un manifest que han fet públic el grup propi al congrés i al senat i es mostren partidaris d’un estat català federal o, si persisteix l’hostilitat envers Catalunya, un estat propi en el marc de la UE.

En efecte, el manifest exposa: ‘La nostra opció per un Estat Federal requereix que es verifiqui la viabilitat de l’ampliació-gradual però constatable i continuada- de la capacitat d’autogovern del poble de Catalunya i de la capacitat de control sobre els seus propis recursos. Altrament, és a dir, si els poders del’estat espanyol dimitissin la seva responsabilitat de promoure i garantir els drets nacionals del poble de Catalunya, considerem que el PSC haurà d’optar sense complexos per a la construcció pacífica d’un Estat propi en el marc de l’Unió Europea’.

El batlle de Sant Quintí de Mediona i president del Consell de Federació del Penedès-Garraf, Ramon Creixell, és un dels impulsors d’aquest manifest.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any