Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimarts  01.03.2011  10:00

VilaWeb, present des del principi en el món de l'educació

El diari ofereix serveis gratuïts, visites a escoles i cursos de periodisme digital

Men?ame
 

El 2002 va sortir el Diari de l'Escola i, el 2007, es publicaren els blocs i activitats d'Escoles en Xarxa. El 2009 es varen promoure les Jornades de Periodisme Digital a l'Escola, amb el propòsit d'estudiar com el periodisme digital afecta la distribució i el consum d'informació.

 VilaWeb ofereix a les escoles l'itinerari didàctic 'Com es fa un diari. La informació en el món digital'. És un itinerari que es complementa amb una visita a la nova redacció de VilaWeb (Barcelona). Durant la visita els alumnes porten a terme experiències pràctiques, adequades a l'edat, perquè entenguin millor què són un diari i una televisió digitals, com circula la informació per internet i com arriben les notícies a la gent.

El 2010, així mateix, VilaWeb va oferir cursos de periodisme digital. Se'n feren dos, un de tres sessions sobre l'ús del Twitter, i un altre de dotze sessions sobre periodisme i web 2.0. També el 2010, VilaWeb va signar un conveni amb la Universitat de Vic. Les activitats d'Aula de Periodisme Digital, fruit del conveni, es fan en coordinació amb el professor de la UVic, Jordi Serrat. Els estudiants de quart curs de periodisme es divideixen en grups d'una quinzena; d'aquests grups, cada setmana n'hi ha un que assisteix,a  VilaWeb, a una classe de quatre hores.