Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  08.02.2011  11:17

Al garrotweet, al garrotan!

Aquestes últimes hores la xarxa social Twitter s'ha omplert de piulades rimades sota l'etiqueta #garrotweet · Fa cinc anys que Glosadors de Mallorca manté un fòrum amb combats de glosats

Men?ame
 

'Perquè els folkys 2.0 / no quedin en entredit / provoco el noi del Pandero / i inauguro el #garrotweet'. Aquest garrotí digital, piulat el 22 de gener per l'improvisador granollerí Oriol Guinart (Uru), és l'origen d'un fenomen que ha esclatat aquestes últimes vint-i-quatre hores a Twitter. Gràcies a una conversa entre Guinart i Roc Casagran, des d'ahir els tradicionals garrotins han ocupat aquesta xarxa social amb piulades rimades de desenes d'usuaris, entre els quals hi ha l'escriptor Màrius Serra, els cantants Xavier Sarrià i Francesc Ribera (Titot), i l'ex-conseller Josep Bargalló.

També s'ha sumat a piular a Twitter Ferriol Macip (Farri), coronat per segon any consecutiu rei de la glosa a la Trobada de Cantadors que es va fer el 15 de gener passat a Espolla (Alt Empordà).

Oriol Guinart explicava en aquesta piulada les regles bàsiques dels garrotweets: 'A veure, nois posem ordre / són set síl·labes, cantant / rimen la segona i última / i la rima consonant'.

Combats de gloses

Com deia en Titot en un dels garrotweets d'avui, 'Twitter permet fer garrotins / de cent quaranta teclades / però no gloses elaborades / com les dels ultramarins'. Efectivament, una glosa llenca, amb més versos que no un garrotí, és difícil d'encabir-la en una piulada. Sí que hi cap, sense problema, en un fòrum d'internet. Ho demostra, des de fa cinc anys, el que tenen els Glosadors de Mallorca en aquest apartat del fòrum Folk de Mallorca. Amb la participació d'uns quants glosadors, periòdicament s'hi estableixen combats, de més lluïment o menys, sobre tota mena de temes.