El periodista Cristian Segura guanya el Premi Josep Pla 2011

  • 'El cau del Conill', l'obra guanyadora, és la seva primera novel·la

VilaWeb
Redacció
06.01.2011 - 23:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

S’esperava un Premi Josep Pla en la línia de les novel·les que han marcat el premi aquests últims anys (‘Egosurfing’ de Llucia Ramis el 2010 i ‘El silenci’ de Gaspar Hernández el 2009), i així ha estat. El guanyador del Pla d’enguany és Cristian Segura (Barcelona, 1978), també jove, també periodista i també autor d’una primera novel·la. Cristian Segura ha guanyat el Josep Pla amb ‘El cau del Conill’, obra situada en l’actualitat, que retrata el final d’una època d’una família de l’alta burgesia barcelonina: Els Conill tenen una empresa de setrills que fa aigües en aquest temps mundialitzat que s’imposa. El cap de la família farà mans i mànigues per fer-la reflotar.

L’editora Ester Pujol, membre del jurat, ha explicat a VilaWeb que la novel·la retratava molt bé i de molt a prop la Barcelona situada per sobre la Diagonal i l’alta burgesia, una classe social que s’ha de reinventar. A Ester Pujol, ‘El cau del Conill’ li recorda ‘L’auca del senyor Esteve‘ de Santiago Rusiñol, quant a retrat d’una classe social en un moment de crisi i en un final de moltes coses. També en destaca el to humorístic, d’una irona tendra.

Cristian Segura treballa a la secció d’opinió del nou diari Ara i fou corresponsal del diari Avui del 2003 al 2010, a Berlín i a Pequín. També ha col·laborat en algunes revistes econòmiques internacionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any