Guif.net es reuneix amb el veïns de Covadonga per ampliar la xarxa lliure de telecomunicacions

  • Ara mateix ja hi ha més d'una desena de nodes a la ciutat i la intenció és que augmenti significativament en els propers mesos

VilaWeb
Redacció
08.11.2010 - 17:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Guifi.net és un projecte col·laboratiu que permet a tots els usuaris accedir a la configuració d’internet. La xarxa és oberta a tothom i el seu funcionament es basa en la instal·lació d’unes antenes a les façanes de certs edificis per tal d’anar ampliant la cobertura.

El projecte Guifi.net es va extenent arreu del país i Sabadell no n’és una excepció. De fet l’objectiu és que la implantació d’aquesta xarxa de telecomunicacions es faci efectiva arreu del territori. Ara mateix ja hi ha prop de 10.000 nodes arreu de Catalunya i una desena d’ells es troben a la ciutat. Bàsicament als barris del Centre, Covadonga i Torre-romeu. Tot i això els impulsors de la iniciativa pretenen fer més ampli el sector de gent que participi en el projecte i per això aquest vespre, a dos quarts de vuit, es farà una xerrada informativa al local de l’Associació de Veïns de Covadonga, al carrer Comte de Reus número 4.

Guifi.net es considera una xarxa de telecomunicacions ciutadana propietat de tots els qui formen part, ja siguin particulars o empreses, que assumeixen la seva col·laboració en aquest projecte horitzontal. Tothom qui en forma part pot accedir a les dades de configuració i per tant pot ajudar a millorar, mantenir o millorar la xarxa. Alhora significa que no hi ha dependència de ningú més que dels propis usuaris. Tampoc hi ha límits, ni pel que fa als continguts com a aspectes més tècnics com la velocitat o l’ample de banda. Una altra de les peculiaritats és que no hi ha fils sinó que la connexió es regeix segons el quadre nacional d’atribució de freqüències i trams de fibra òptica tant en entorns urbans com rurals. Tot plegat amb l’ajuda de la “Fundació privada a la xarxa oberta, lliure i neutral guifi.net”, òrgan que es va crear el 2008 amb l’objectiu de ser una eina més al servei de la xarxa oberta sense alterar la forma original.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any