Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  02.11.2010  06:00

Qui més emigra a Barcelona ja són els valencians

El País Valencià és la comunitat autònoma que perd més població

Men?ame
 

El País Valencià va ser, el 2009, el territori que més nous veïns va aportar a Barcelona, segons que diu l'anuari estadístic de l'Ajuntament de Barcelona. L'any passat hi havia al Principat de Catalunya 62.500 residents nascuts al País Valencià, la majoria establerts a Barcelona.  La proximitat geogràfica, la llengua i la facilitat dels mestres valencians per a trobar plaça en l'ensenyament públic català expliquen, sobretot, un fenomen que, de totes maneres, no és pas nou.: ja fa uns quants anys que el País Valencià és una de les principals comunitats aportadores de població a Barcelona, amb una xifra mitjana de tres mil individus l'any.

 

El perfil dels valencians de Barcelona és molt variat, però hi predominen sobretot professors, estudiants i investigadors. La xifra de valencians que es traslladen a Barcelona es completa amb una altra dada: el País Valencià s'ha convertit aquest 2010 en la comunitat autònoma que més població ha perdut: 29.000 habitants menys. Fa tan sols cinc anys, en ple bum immobiliari, era la que més creixia demogràficament.