Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  04.10.2010  08:42

CiU s'aproparia a la majoria absoluta, segons un sondatge d'El Periódico

Els partits del govern podrien patir una forta davallada

Men?ame
 

CiU fregaria la majoria absoluta en les eleccions del 28 de novembre, segons un nou sondatge que avui publica El Periódico; la federació obtindria entre 63 i 65 escons, quan la majoria absoluta és de 68; els partits del govern patirien una forta davallada, sobretot el PSC, que perdria sis o set diputats, i Esquerra, que en perdria vuit o nou. Aquesta tendència és la que han vingut marcant els darrers sondatges, que també mostren que Ciutadans i Solidaritat entrarien al Parlament i que Reagrupament en quedaria fora.

El sondatge, que es va fer amb vuit-cents entrevistats entre el 26 i el 28 de setembre, atorga a CiU un fort augment de diputats: passaria de 48 a 63 o 65, molt a prop de la majoria absoluta. A diferència del sondatge encarregat per Solidaritat i fet públic ahir, sumaria més escons que els tres partits del govern junts; el PSC passaria de 37 a 30 o 31 diputats; Esquerra, de 21 a 12 o 13 i Iniciativa, de 12 a 9 o 10.

Ciutadans mantindria els tres diputats que té ara i Solidaritat podria entrar al Parlament amb dos diputats. Reagrupament, que obtindria un 2,1% dels vots, quedaria fora de l'hemicicle.