Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  23.08.2010  06:00

L'FMI decideix des d'avui si ajuda el Paquistan

El cost de la reconstrucció per les inundacions pot pujar fins als 15.000 milions de dòlars

Men?ame
 

El Fons Monetari Internacional debatrà des d'avui a Washington si concedeix ajuda al Paquistan, arran de les greus inundacions que pateix. Una de les opcions que analitzarà l'FMI és suavitzar les condicions del préstec atorgat a aquest país el 2008 per valor de 10.000 milions de dòlars. De fet, segons un càlcul del govern d'Islamabad, la reconstrucció podria costar uns 15.000 milions.

L'FMI revisarà els models de finançament per al Paquistan, tenint en compte les greus conseqüències econòmiques que tenen les inundacions, que han forçat el desplaçament de més de quatre milions de persones.

Només a la província de Sindh, al sud del país, la més afectada, en només vint-i-quatre hores han marxat de casa seva dos-cents mil habitants.

Les ajudes

Fins ara, l'ONU només ha aconseguit un quart dels 360 milions que demana a la comunitat internacional per ajudar la població afectada per les inundacions i evitar l'aparició de brots de còlera i el creixement d'altres malalties. L'ONU alerta que el perill més gran són les malalties que es transmeten a través de l'aigua, i que la manca d'aigua potable i la manca de medicaments és una combinació mortal. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha dit que la diarrea és ara per ara la malaltia més estesa en regions com la de Jyber.

El Banc Mundial ha dit en un comunicat que facilitaria un crèdit de 700 milions que el govern paquistanès ha sol·licitat perajudar la població afectada per les inundacions.