Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  17.08.2010  11:17

Una consellera nacional de CDC deixa el partit i s'adhereix a Solidaritat

Laia Escarrà diu que CiU ha deixat de ser el pal de paller del catalanisme

Men?ame
 

La consellera nacional de CDC Laia Escarrà ha decidit d'abandonar el partit i adherir-se a Solidaritat Catalana. Mitjançant una carta adreçada al secretari general adjunt, Felip Puig, Escarrà argumenta que 'CiU ja no és el pal de paller del catalanisme, la centralitat del qual és a dia d'avui l'independentisme que CiU ni representa ni vol representar'. Ahir, l'ex-consellera de CiU Carme-Laura Gil va demanar a CDC que aclarís si és independentista, arran de les declaracions de la número dos a Barcelona, Joan Ortega, segons la qual la federació 'no és independentista, en absolut'.

Escarrà, consellera nacional de CDC des del 2008, lamenta les declaracions tant d'Ortega com de Felip Puig, que recentment va declarar que 'no només CiU no apostaria per la creació de l'estat català la propera legislatura sinó que contemplava en un futur pròxim una bona entesa amb Espanya'. Atès 'l'allunyament de la societat catalana' que ha fet CiU, segons Escarrà, la conseller nacional posa el càrrec a disposició i diu que segueix l'exemple d'Alfons López Tena per adherir-se a Solidaritat Catalana.

Ara, convé recordar que, malgrat compartir una part de les crítiques amb Carme-Laura Gil, l'ex-consellera d'Ensenyament va opinar recentment que López Tena s'havia equivocat abandonant el partit i seguint la formació de Joan Laporta.