Tarragona Decideix comença el vot anticipat de la consulta sobre la independència

  • Ho fa amb una festa a la plaça de les Cols · Serà la ciutat més gran del 17 d'octubre

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tarragona Decideix, la plataforma que organitza la consulta sobre la independència que es farà el proper 17 d’octubre, comença aquesta tarda el vot anticipat amb una festa. La capital del Tarragonès serà la ciutat més poblada d’una nova tongada de consultes, que també se celebraran a Rubí, Gavà i la Bisbal del Penedès.

L’acte, que donarà el tret de sortida al vot anticipat, començarà a les sis de la tarda, a la plaça de les Cols de Tarragona. Representants de la Coordinadora Nacional per les consultes, de diverses plataformes locals que ja les han celebrat i d’entitats adherides a la de Tarragona hi faran parlaments. Serà presentat per Josep Valls Calçada i també hi intervindrà Magí Sunyé o Lluís Gavaldà. A més, hi haurà l’actuació del cantautor Josep Romeu, del grup de rumba Vergüenza Ajena i de Ganja Nights.

Els tarragonins majors de setze anys podran votar anticipadament en parades al carrer, però també es preveu que ho puguin fer aviat a la seu de Tarragona Decideix, que espera que festes com la de Sant Magí o Santa Tecla afavoreixin la participació.

Més feina que mai

A poc més de dos mesos per a la data de la consulta, Josep Maria Llauradó, portaveu de Tarragona Decideix, valora positivament el creixement organitzatiu de la plataforma, que ara compta amb uns tres-cents cinquanta voluntaris i té el suport d’una cinquantena d’entitats i institucions de la ciutat, com el de la Universitat Rovira i Virgili.

Tot i això, de forma paral·lela a la campanya de crida a la participació i a la preparació de la consulta, la captació de voluntaris, adhesions i recursos econòmics continuarà. Llauradó explica a VilaWeb que volen apropar-se al miler de voluntaris per poder disposar d’una vintena de col·legis electorals el 17 d’octubre i assolir una participació final important. Ell mateix destaca que no serà fàcil, a causa d’una ciutat gran, de 140.000 habitants, i d’un teixit associatiu menys fort que altres poblacions que han organitzat la consulta. Més, el govern local no dóna suport ara per ara la celebració de la consulta. Ho va prometre si Tarragona Decideix rebia el suport de més de 25 entitats, així que, superada aquesta xifra, la plataforma espera que finalment el consistori cedeixi espais municipals.

Si les eleccions al parlament es fan el 17 d’octubre, la consulta s’ajornaria fins el diumenge següent, el 24 d’octubre.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any