Notícies

Dilluns  26.07.2010  06:00

Espanya protesta a Irlanda per una entrevista de carrer

Una catalana va dir a RTÉ que els espanyols eren idiotes · L'ambaixadora espanyola ha presentat una insòlita queixa oficial

Men?ame
 

En un gest insòlit, l'ambaixadora espanyola a Dublín, Mercedes Rico Carabias, va presentar una queixa oficial al govern irlandès per l'emissió d'una entrevista de carrer en què una catalana, en el marc de la final de la Copa del Món de Sud-àfrica, va dir que no anava pas a favor de la selecció espanyola. Per l'ambaixadora, la televisió pública irlandesa RTÉ no havia d'haver emès l'opinió d'aquesta catalana que, a més, va dir que els espanyols eren idiotes.

El reportatge, que ha merescut la queixa formal de l'ambaixadora incloïa entrevistes a peu de carrer a Barcelona. En una d'aquestes entrevistes, una noia va respondre: 'Jo odio Espanya. Sóc catalana, no espanyola'. El corresponsal de la televisió irlandesa va insistir: 'Fins i tot després de la victòria del mundial?' I la noia va respondre: 'Els espanyols són idiotes'.

Els responsables de la corporació de mitjans públics irlandesos diuen que estudiaran el reportatge com fan amb totes les queixes que reben pels continguts emesos.