Notícies

Dilluns  19.07.2010  15:55

Ex-membres de Contrastant qüestionen els recomptes de la manifestació del 10-J

Consideren exagerades tant les xifres de l'organització i la Guàrdia Urbana com els 62.000 manifestants comptats per l'empresa Lynce

Men?ame
 

Miquel Almirall i Vicent Conca són dos membres del desaparegut col·lectiu Contrastant, que durant una dècada es va dedicar a comptabilitzar l'assistència a grans manifestacions i esdeveniments al Principat, han decidit respondre les xifres que l'empresa espanyola Lynce, per encàrrec de l'agència Efe, va donar de la manifestació del 10-J a Barcelona. Cal recordar que Lynce hi va comptabilitzar 62.000 manifestants. Almirall i Conca qüestionen bona part de la metodologia i unes quantes afirmacions de l'empresa en aquest article. I també posen en dubte el milió llarg de manifestants esmentats per l'organització i la Guàrdia Urbana.

Els ex-membres de Contrastant, en aquest sentit, consideren del tot exagerades les dades ofertes per la Guàrdia Urbana (1,1 milions de manifestants) i l'organització (1,5 milions). Tot i que no van organitzar cap dispositiu per mesurar la manifestació del 10 de juliol, amb les dades de què disposen Almirall i Conca consideren que l'assistència va ser una mica inferior a la gran mobilització del 15 de febrer de 2003 a Barcelona contra la guerra de l'Irac, on Contrastant hi va comptar 340.000 persones.