Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  06.07.2010  10:00

La policia escorcolla la Diputació d'Alacant i l'ajuntament d'Oriola

També cerca documents a la casa del president, José Joaquín Ripoll · De moment s'ha detingut el regidor d'Infrastrutcures d'Oriola · L'operació s'emmarca en la investigació d'un presumpte cas de corrupció relacionat amb els contractes de recollida de brossa · Colpeix directament el sector 'zaplanista' del PP valencià

Men?ame
 

La policia escorcolla des de les sis del matí la Diputació d'Alacant, la casa particular del seu president, José Joaquín Ripoll (PP),i l'ajuntament d'Oriola (Baix Segura), també governada pel PP, per un presumpte cas de corrupció relacionat amb la recollida de brossa. El regidor d'Infraestructures d'Oriola, Manuel Abadia, és la primera detenció que han confirmat fonts policíaques, si bé no se'n descarten més. De fet, Ripoll ha estat traslladat des de casa seva fins a la seu de la Diputació per assistir a l'escorcoll que fa la policia.

Els domicilis dels empresaris Fenoll i Ortiz, escorcollats

Els domicilis particulars de dos empresaris propers al PP, Ángel Fenoll, dedicat a la recollida de brossa, i Enrique Ortiz, molt conegut i dedicat a la construcció, també són escorcollats. Segons fonts policíaques, també s'està escorcollant el iot d'Ortiz que es troba en aquests moments a Pamplona i que aquesta tarda torna a Alacant. Es dóna el cas que l'empresa d'Ortiz també està essent investigada pel 'cas Gürtel' per un pressumpte finançament irregular del PP. Les mateixes fonts han explicat a VilaWeb que hi ha nous escorcolls previstos a la tarda i que no es descarta que hi hagi detencions.

La investigació començà l'any 2006 per una denúncia de Fenoll

La investigació d'aquest cas de presumpta corrupció va començar l'any 2006, quan l'empresari Fenoll va denunciar un suposat suborn en els contractes de recollida d'escombraries d'Oriola i va lliurar a la fiscalia anti-corrupció d'Alacant diverses proves, entre les quals hi havia unes gravacions en vídeo. La mateixa fiscalia, dirigida per Felipe Briones, va detenir Fenoll un any després per delictes d'extorsió i suborn. Tots els detinguts en aquella operació, sis en total, van acabar pagant fiances d'entre 30.000 i 100.000 euros per sortir en llibtertat.

Arran de les proves obtingudes en aquest cas, el jutge va obrir una nova investigació per a determinar si Fenoll podria haver finançat campanyes de partits polítics i si podia haver intervingut en en l'adjudicació per part de la Diputació d'Alacant del projecte d'una planta d'escombraries. Ripoll va aturar aleshores el projecte, però fa un any el va adjudicar finalment a una UTE participada per Ortiz.

Sector 'zaplanista' del PP

Ripoll és el cap més visible de l'anomenat sector 'zaplanista' del PP, molt crític amb el president Camps. En aquests darrers anys les tensions entre aquests dos sectors del PP valencià han augmentat arran de la gestió que Camps ha fet de la seva vinculació al cas Gürtel. Els 'zaplanistes' no han assistit a cap dels actes de suport que ha organitzat el partit.

Men?ame