Laporta funda el partit ‘Democràcia Catalana’

  • És probable que anunciï aquest cap de setmana que es presenta a les eleccions

VilaWeb
Redacció
29.06.2010 - 18:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ultima aquests dies el seu pas a la política i, si no hi ha cap contratemps de darrera hora, té previst anunciar a finals d’aquesta setmana, que concorrerà a les eleccions de la tardor. Segons fonts pròximes al president blaugrana sortint, Laporta ha fundat ‘Democràcia Catalana’, marca amb què vol concórrer a les eleccions, a l’espera de com s’articuli l’eventual entesa amb el Reagrupament de Joan Carretero. Segons les mateixes fonts, el nou partit quedarà registrat oficialment aquesta setmana. D’aquesta manera, Laporta esperarà a confirmar el seu pas a la política un cop hagi abandonat la presidència del Barça, com s’havia compromès.

De confirmar-se, l’anunci de Laporta es produirà la mateixa setmana que el Tribunal Constitucional (TC) ha sentenciat l’estatut. Laporta, que els darrers mesos no ha amagat els seus anhels sobiranistes, ha considerat ‘inacceptable’ una sentència que ‘retalla els drets i llibertats’ i és un ‘atemptat a la dignitat’ dels catalans.

El president blaugrana ha mantingut l’últim any la incògnita sobre el seu salt a la política i si, en cas de fer-lo, seria de la mà de Reagrupament. Les fonts consultades afirmen que el partit de Laporta té plena sintonia amb l’associació que lidera Joan Carretero.

Caldrà veure, però, com s’articula la col·laboració entre Laporta i Carretero. L’ex-conseller ja va deixar clar que si Laporta no es presenta amb Reagrupament, Reagrupament donarà suport al partit de Laporta, de manera que tot apunta a una candidatura conjunta.

Conflueixen els calendaris de Laporta i Carretero

Anunciant el seu salt a la política aquesta setmana, els calendaris de Laporta i de Reagrupament conflueixen. L’associació de Joan Carretero ha convocat la seva tercera assemblea nacional pel dissabte 10 de juliol, la mateixa data de la manifestació unitària de rebuig a la sentència de l’Estatut convocada per Òmnium.

En la segona assemblea de Reagrupament del març, ja hi va participar Joan Laporta, que després de reivindicar la necessitat d’una candidatura independentista transversal, va donar per fet que si feia el pas a la política, el faria amb Reagrupament.

En la seva tercera assemblea, Reagrupament ha d’aprovar les llistes amb què vol concórrer a les eleccions. Reagrupament vol poder nomenar Laporta primer candidat per Barcelona, de manera que Carretero encapçalaria la llista de Girona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any