El tripartit redobla l’atac a CiU pel cas Palau

  • Els partits del govern demanen explicacions a Mas per les informacions filtrades de la investigació judicial del cas Palau · CDC desmenteix qualsevol tipus de veracitat de les informacions i considera que tenen com a únic objectiu instruir un judici mediàtic

VilaWeb
Redacció
27.06.2010 - 14:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CDC s’ha desvinculat de les informacions aparegudes a La Vanguardia i El Periódico aquest cap de setmana, que relacionen l’ex-president del Palau de la Música, Fèlix Millet, amb l’ex-administrador de CDC, Carles Torrent, mort el 2005. Segons els documents publicats, Millet repartia comissions per obres públiques entre el Palau i Torrent. Aquesta filtració ha servit a les forces del tripartit per redoblar l’atac a Convergència i demanar la compareixença de Mas per donar explicacions del possible finançament il·legal del partit.

A través d’un comunicat, CDC assegura que ‘desconeix absolutament cap tipus de relació’ entre Millet i Torrent, que ‘no té cap constància’ dels documents més enllà de la signatura de convenis legals, i destaca que els documents publicats ‘no estan signats’. CDC atribueix la filtració dels documents a la premsa a ‘interessos electorals’.

Convergència afegeix que ‘totes les finances del partit han estat auditades des de sempre’ i que no existeix ‘ni una sola dada que corrobori cap relació estranya entre el Palau de la Música i el partit o la Fundació CatDem’.

El tripartit demana explicacions

El portaveu adjunt del grup parlamentari del PSC, Joan Ferran, ha augurat que CiU ‘no serà capaç d’explicar’ les noves informacions que han aparegut sobre el cas Palau i que no se’n podrà defensar a la comissió d’investigació que s’està duent a terme al Parlament. El portaveu socialista ha insistit a demanar el líder de CiU, Artur Mas, ‘que expliqui d’una vegada tot el que sap d’aquests diners i si ell va formar part de l’espoli del Palau’.

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha dit que el president de Convergència i Unió, Artur Mas, ‘fa mesos que demana eleccions anticipades’ i ha afegit que ‘al final sospitarem’ que ho fa ‘per intentar tapar el que està passant’. El republicà ha declarat que no entén ‘perquè el senyor Mas tarda tant a donar explicacions’.

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, també demana al president de CiU, Artur Mas, que doni explicacions en referència a les informacions aparegudes en què s’acusa CiU d’haver rebut comissions d’empreses constructores a través del Palau de la Música. Davant aquesta ‘sospita’, des d’ICV han demanat que s’analitzin i s’estudiïn els documents i que ‘hi hagin noves compareixences’, ja sigui al Parlament o a la Comissió d’investigació del Cas Palau de la Música.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any