Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  04.06.2010  11:00

Josep Antoni Ybarra: 'El problema de la CAM no és la fusió sinó la funció'

El catedràtic d'Economia Aplicada de la UA critica la política financera de les caixes

Men?ame
 

La CAM va aprovar fa poc més d'una setmana de constituir una nova societat amb Cajastur (Astúries), Caja Cantabria i Caja Extremadura per la via de la 'fusió freda'. Josep Antoni Ybarra, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat d'Alacant (UA), diu que aquesta aliança ha estat la solució més fàcil per a la CAM, però destaca que el problema no és la fusió en si mateixa, sinó el fet que aquesta no corregirà una política financera allunyada dels interessos públics del territori.

En una entrevista a Vilaweb Alacant, Ybarra afirma que la fusió amb tres caixes espanyoles, vista la gran estructura de la CAM, ha estat la sortida més fàcil per a la seva direcció i per això s'han descartat altres opcions.

Ara, Ybarra creu que el problema principal és que aquesta fusió perjudica la missió fonamental d'una caixa: 'La seva funció econòmica, fer inversions productives i estar a prop dels interessos de la gent de la seva terra, serà més llunyana'. Així, el creixement de l'estructura bancària farà més difícil poder satisfer aquest objectiu, segons el catedràtic

Ybarra critica que la CAM s'hagi mantingut aliena a debats socials com el de la gestió de l'aigua, l'atenció a la gent gran o la millora de les infraestructures.

Un error, segons el catedràtic, que no ha estat exclusiu de la CAM, sinó que moltes caixes d'estalvis han deixat en segon terme la seva funció social per apropar-se cada vegada més a la missió dels bancs. Lluny d'acostar les caixes a la seva funció originària, l'actual procés d'integració i fusió podria ser un greu endarreriment social, lamenta Ybarra.