La Trobada Gegantera de Mollerussa ret homenatge a Pepito Isanda i Carme Capell

  • S'han batejat dos cavallets, Bufallums i Ullviu

VilaWeb
Miquel Bresolí
23.05.2010 - 09:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La II Trobada Gegantera de Mollerussa ha tingut el moment més emotiu en l’homenatge que la Colla de Geganters i Grallers del Casal l’Arreu ha fet a Pepito Isanda i Carme Capell, als que se’ls hi ha lliurat una ma de gegant amb el pergamí.

La Trobada, que ha comptat amb 8 colles geganteres també ha servit per batejar els dos cavallets elaborats per l’Arreu i que portaran els noms de Bufallums i Ullviu, gràcies a la col·laboració de les escoles de Mollerussa.

Alhora s’ha presentant els restaurats Parrot i Marieta, els gegants de Mollerussa pels que es fa una recol·lecta per vestir-los.

 

 

 

 

La Trobada Gegantera, amb sortida i arribada a la plaça Manuel Bertrand, on s’ha fet la plantada i els balls, ha pujat pel carrer Arbeca, l’avinguda del Canal i ha baixat per Domènec Cardenal i Ferran Puig.

Els participants han estat la Colla Gegantera La Guineu de Vilanova de Bellpuig, la Colla Gegantera i Grallers de Bellvís, Grallers els Descordats de Torregrossa, Grup Vivall de les Borges Blanques, Col·lectiu Cultural Cappont, Marge Esquerra del riu Segre i Colla Gegantera i Grallera de Pardinyes, a més dels amfitrions, que han rebut un gerro de Toni Sió com a record.

Bufallums i Ullviu

Les escoles El Carme, Ignasi Peraire i Pompeu Fabra han col·laborat en donar nom als dos cavallets elaborats pel Casal l’Arreu. Així Bufallums ha estat proposat per la classe de Cinquè B de l’Ignasi Peraire, mentre que Ullviu ho ha estat per la classe de Quart B del Pompeu Fabra.

Homenatge

Tot just la construcció dels dos cavallets així com la recuperació i restauració dels gegants Parrot i Marieta ha comptat amb la col·laboració i assessorament del mestre Pepito Isanda (que en fou el seu creador) i de Carme Capell que han estat homenatjats a la cloenda de la Trobada. Durant la celebració de la mateixa s’ha fet una recol·lecta per recaptar fons que permetin, una vegada restaurats, vestir als dos gegants emblemàtics de Mollerussa.

La II Trobada Gegantera de Mollerussa s’ha celebrat dins del marc de la Festa Major de Mollerussa, que té lloc aquest cap de setmana.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any